לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444 
שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! 


הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
כתר תימן 1

היכונו היכונו הג'ראד [חגבים] בדרך...

21/02/2019

למקור הכתבה לחץ כאן

 

 

אופן אכילת הארבה
(ע"פ ס' המטבח התימני)
 
מה אוכלים בארבה?
יש להסיר את הראש, את הכנפיים ואת הרגליים.ובהסרת הראש נשלפים גם בני המעיים.
ברוב המקרים הסרתם של אלה נעשית לפני אכילתם. החלק הנאכל הוא הגוף עצמו שהוא פריך במרקמו,ועשיר בחלבונים ובשומנים.

מספר שיטות להכנת הארבה למאכל:
אפשרות 1. לתוך תנור שופכים את הארבה, מוסיפים קצת מים ומחממים למשך חצי שעה עד שעה ואז אוכלים.
אפשרות 2. לתוך סיר מים רתוחים מוסיפים את הארבה, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים כחצי שעה ואז אוכלים.
אפשרות 3. יש הקולים את הארבה במחבת מכוסה ללא כל בישול מקדים במים.

ברכתו "שהכל"
 

 

 

עוד בכל החדשות...

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
10 שנים למכון כתבי היד נוסח תימן
דפוס ברק