לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! 

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
כתר תימן 1

זום

מתכון "זום" - 3-2 מנות

החומרים

2 כפות גדושות של קמח
1 גביע אשל
1 גביע (של האשל) מלא מים
2\1 גביע שמנת
2\1 כפית זחוק
2\1 כפית מלח
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

שמים את כל המצרכים בתוך סיר פרט לקמח והמים.
מערבבים את הקמח והמים, שלא יווצרו גושים, ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש גבוהה ובוחשים,כ-10 דקות.עד לרתיחה.
ויש המוסיפים אז חתיכות לחם קטנות כמו פתות,
והברכה על הפתות
דהיינו פירורי לחם המבושלים בכלי ראשון
-אם אין בהם אפילו פירור אחד בשיעור כזית (כ-17 גרם)
אע"פ שנראה שיש בו תואר לחם,
ברכתו, בורא מיני מזונות אפילו כשקובע עליו סעודתו, ולאחריו על המחיה.
-ואם יש בהם פירור אחד כשיעור כזית,
ברכתו המוציא ופוטר את שאר הפרוסות הקטנות.

דרג את הכתבהדירוג כתבה זום: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
54 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
10. הדר (28/12/2017 17:59:05)
9. נתי (2/08/2017 02:59:17)
8. אלינור (21/11/2016 17:33:54)
7. אביעד (29/07/2015 12:02:03)
6. דני (9/08/2011 17:52:16)
5. משה רצון (3/08/2011 18:24:33)
4. אביעד (17/03/2011 15:48:19)
3. ארי (13/10/2010 17:39:50)
2. משה רצון (7/10/2010 14:04)
1. 
מוסיפים גם שדאב לבישול, מוסיף המון!!!
אוהד (5/10/2010 23:57:56)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות