לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! 

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
כתר תימן 1

מלווח

21/07/2011

החומרים:

קילו קמח
כף מלח
2 כפות סוכר- לא לערבב עם המלח
א. אפיה
סוכר וניל
3 כוסות מים פושרים פחות ממלא
1 מרגרינה רכה

אופן ההכנה

מנפים את הקמח מכניסים את כל החומרים מלבד המרגרינה, לשים ומעבדים היטב עד שמתקבל בצק לא קשה ולא רך.
משאירים למנוחה במשך חצי שעה.
מעבדים שוב היטב ושוב לתת מנוחה רבע שעה
מחלקים את הבצק והמרגרינה ל- 10 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מאד (אפילו שנקרע מעט), למרוח על העלה מרגרינה ומקפלים לחצי, על החצי מורחים שוב מרגרינה מגלגלים לכרוכית ואח"כ לשבלול.
מניחים את השבלולים במגש, את המגש עוטפים במגבת וגם בשקית ניילון ומחכים במשך שעה שעתיים.
לוקחים כל שבלול ומרדדים לעלה ומניחים בצלחת, וכך עושים לשאר השבלולים כשבין כל אחד מניחים שקית ניילון להפרדה.
מטגנים במחבת טפלון (ניתן להוסיף שמן)על אש נמוכה, הופכים לצד השני עד שהמלווח יוצא מוזהב.

דרג את הכתבהדירוג כתבה מלווח: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
10 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
חחח סוכר וניל אנחנו מאבדים את חוש הטעם התימני הטוב
אלי (23/07/2011 21:49:15)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות