לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 
ברוכים הבאים! 

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
שבוע הספר התימני

כעכ

21/02/2012

 

החומרים
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
2 ביצים - לא חובה
2 מרגרינה כל אחת 200 גר'. אפשר 1.5 מרגרינה
2 שקיקים אבקת אפיה
3 רבעים של כוס סוכר - אפשר גם חצי כוס.
1 כפית מלח
חצי כוס שומשום קלוי ללא מלח
1 כף קצח( חבה סאודה, גחטה סאודה) לא חשוב איך שזה נקרא.
מים חצי כוס לא חובה.

המים מקשים את הכעכים, אם יש לך כוח בידיים לא צריך מים .אבל את חייבת לשים 2 ח' מרגרינה.
אם את עושה כעכים עם 1.5 ח' מרגרינה את תהי חייבת לשים מים.

המרשם נילקח מאימי עליה השלום וכשאני מכינה אותם האחיות שלי נמוגות.
כמו כן לקחת הרבה מרשמים נוספים של כל מיני תימניות שונות וכולם עם אותו בסיס. השוני הוא שיש כאלה ששמות 4 ביצים ואני חושבת שאין צורך בהן בכלל ועוד דבר נוסף שמים חמאה,או סמנה או חלב במקום מים וזה לא ממש נוח לאלה השומרים כשרות. יש קצת בעיב עם זה לכן עדיף להכינן פ ר ו ו ה.
שיהיה לך חג שמח מקווה שעזרתי. כמובן ששכחתי לכתוב את אופן ההכנה אז ככה.

 

אופן ההכנה
לשים הכל יחד מתחילים עם המרגרינה ביצים וכל שאר החומרים ובסוף שמים קמח . בהחלט אתה יכול לעשות בסדר שונה הכל לפי בחירה.קורצים חתיכות ביד מגלגלים לכדור ומועכים את הכדור שיהיה פחוס ושמים בתבנית לא חייב משומנת שכן הכעכים מלאים שומן. משתדלים שהן תהיינה אחידות כדי שיאפו באופן אחיד .

דרג את הכתבהדירוג כתבה כעכ: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
34 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
7. רבקה (29/06/2018 19:02:46)
6. 
איזה חום וכמה זמן אפיית הכעכ???
Ami mor (19/11/2017 18:08:54)
5. Ami mor (19/11/2017 18:06:59)
4. ניר עמרם (2/07/2016 14:39:57)
3. איריס (17/03/2015 02:32:34)
2. 
העדנים
אלי (29/09/2014 01:30:11)
1. 
קוראים לזה גם כעדיד
עילית (24/12/2013 12:16:35)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות