לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00  ברוכים הבאים! 

מדור בין המצרים וט' באב

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
ראש השנה במלון לאונרדו פלאזה בטבריה

כּוּרְעִי

תבשיל מבשר רגל הפרה
11/10/2007

כמות

8-6 מנות

מצרכים

500 גרם ארכובת בקר (חלק התחתון של הרגל)
בצל יבש שלם ולא חתוך
ראש שום שלם בקליפתו
2-1 כפית חואיג' לבישול
עגבניה מרוסקת
3 כוסות מים
מלח

אופן ההכנה

הרגל חייבת להיות נקייה מעור ומשערות ומנוסרת לחתיכות. בדרך כלל זו עבודתו של הקצב באיטליז.
בסיר נקי להרתיח מים [וכהמנהג מפורסם בקהילותינו לחלוט את הבשר] ובזמן שהמים מבעבעים אז שמים מכניסים  את הרגל ולאחר מכן את כל המצרכים ומכסים במים. מרתיחים במשך 10 דקות על אש גבוהה ואז מעבירים לאש נמוכה לבישול במשך הלילה.
הערה: יש המוסיפים את העגבניה המרוסקת, את המלח ואת החויג' רק לאחר הבישול למשך לילה, ואז ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות נוספות.

ע"פ ספר המטבח התימני, בצע רכישה

ראה עוד מרק כורעי

דרג את הכתבהדירוג כתבה כּוּרְעִי: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות