לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

בחג פתוח רק בערב ש"ת בין 9 ל13

ברוכים הבאים! 

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
כתר תימן 1

מרק ירקות בשרי

17/06/2012

חומרים
----------
5 כנפי עוף
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 1 ס''מ
2 קישואים חתוכים לקוביות של 1 ס''מ
3/4 כוס גריסי פנינה
חופן מחבילת כוזברה חתוכה דק דק
1 כפית חוואיג'
1 כפית אבקת מרק
2 ליטר מים מזוקקים במכשיר סינון

אופן ההכנה:
מרתיחים את הגריסים בנפרד בסיר קטן עד שהם הופכים להיות רכים במקצת, ולאחר מכן מסננים אותם מהמים להמשך הבישול. מוזגים לתוך הסיר את המים ומכניסים לתוכו את כנפי העוף. מחממים את הסיר עד הרתחה לניקוי קצף הפסולת העולה מהסיר. לאחר מכן מוציאים את כנפי העוף ומנקים אותם משיירי הנוצות שעדיין הם נושאים אותם. את המים מסננים שוב מהפסולת שנשארה, ורוחצים את הסיר. לתוך הסיר מחזירים את המים שהפכו למעין מרק עוף, וכן את כנפי העוף הנקיים, הירקות החתוכים, הגריסים הרכים, חוואיג', ואבקת מרק העוף. לאחר מכן מסיפים מים לכסוי פני הירקות.

מניחים את הסיר על אש גדולה עד הרתחה. לאחר ההרתחה מוסיפים את עלי הכוסברה ומבשלים על אש קטנה עד שרואים שקוביות הגזרים הופכות לרכות במקצת, וזה האות שהסתיים בישול מרק הירקות.

דרג את הכתבהדירוג כתבה מרק ירקות בשרי: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
11 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
איפה החליטה
חיים (19/01/2018 13:38:58)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות