לק"י נוסח תימן-פורטל קהילות תימן

כתובתינו: רחוב בירנבוים 26 בני ברק
טלפון: 03-6781444

שעות פתיחה: א-ה 10:00-21:00 יום ו' 9:00-13:00 

ברוכים הבאים! 

מדור חודש אלול

הצטרפו לרשימת התפוצה
שלח לחבר
חדשות
חנות
רדיו שבזי
תוכן
הלכות
מוזיקה
אודיו
וידאו
חיי קהילה
גלריה
ראש השנה - איתמר מדינה

חילבה מוקצפת

14/12/2008

כמה פעמים קניתם חילבה טחונה והיא לא הקציפה יפה בבית?

הנה רעיון חדש "אולי" להכנת חילבה מבלי להתאכזב.

  • קונים חילבה גרגירים שלמים.
  • יש גדול ויש קטן כל אחד לפי רצונו.
  • להשרות את גרגירי החילבה במים קרים למשך לילה. גרגירים שלמים.
  • למחרת יש לשטוף אותם ולסנן.

 

וכאן מתחילה בעבודה...

 

  • לוקחים בלנדר ממלאים מים גובה הלהבים
  • שמים 2 3 כפות חילבה שרויה
  • כמה עלי כוסברה
  • קצת קרת וטוחנים.

ככה עושים עם כל הכמות מכניסים הכל לקערה משהים ליליה במקרר ולמחרת מחלקים לכמויות הרצויות בשקיות ניילון ולהקפאה.

כל פעם שרוצים חילבה יש להפשיר להוסיף מים רצוי מנרלים ומקציפים במקצף חשמלי או ידני.

זוהי חילבה ירוקה ניתן להוריד את הירק לפני תחינת הגרגירים

אם רוצים חילבה לבנה . החילבה יוצאת כמו קצפת. כמובן שרק לאחר ההקצפה יש להוסיף מלח לא בטחינה ולא בהפשרה .

דרג את הכתבהדירוג כתבה חילבה מוקצפת: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
59 מדרגים
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
7. 
מה זה ״קצת״ כרת
הדר (25/07/2018 14:29:10)
6. רועי קעטבי (23/02/2017 01:27:05)
5. דליה אוחנה (25/11/2015 03:02:57)
4. אסתר (3/04/2015 20:42:25)
3. שהם (24/09/2014 17:20:29)
2. אלי (3/11/2010 11:34:42)
1. מנשה (14/12/2008 10:12:51)

עוד מתכונים

מדור

הרב גמליאל

מדור הרב גמליאל
מדור

איש ימיני

מדור איש ימיני

מדור שתילי זיתים

מדור

שתילי זיתים

מדור שתילי זיתים

מדור אורחות הלכה

אורחות

הלכה

מדור אורחות הלכה

מדור שרש המנהג

מדור

שרש המנהג

מדור שרש המנהג
החנות