r כּוּרְעִי - נוסח תימן
  • 03-6781444
  • א-ה 10:00-21:00 | יום ו' 9:00-14:00
  • בירנבוים 26 בני ברק

כּוּרְעִי

23 ינואר

כמות

8-6 מנות

מצרכים

500 גרם ארכובת בקר (חלק התחתון של הרגל)
בצל יבש שלם ולא חתוך
ראש שום שלם בקליפתו
2-1 כפית חואיג' לבישול
עגבניה מרוסקת
3 כוסות מים
מלח

אופן ההכנה

הרגל חייבת להיות נקייה מעור ומשערות ומנוסרת לחתיכות. בדרך כלל זו עבודתו של הקצב באיטליז.
בסיר נקי להרתיח מים [וכהמנהג מפורסם בקהילותינו לחלוט את הבשר] ובזמן שהמים מבעבעים אז שמים מכניסים  את הרגל ולאחר מכן את כל המצרכים ומכסים במים. מרתיחים במשך 10 דקות על אש גבוהה ואז מעבירים לאש נמוכה לבישול במשך הלילה.
הערה: יש המוסיפים את העגבניה המרוסקת, את המלח ואת החויג' רק לאחר הבישול למשך לילה, ואז ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות נוספות.

ע"פ ספר המטבח התימני

ראה עוד מרק כורעי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזור לחנות
    דילוג לתוכן