r עַתַּר - נוסח תימן

עַתַּר

23 ינואר

עַתַּר – הם אפונים קטנים ועגולים מתקרובת הנהוגה בג'עלה


 


מצרכים:





  • אפוני עתר


  • מים


  • מלח

 


אופן ההכנה:





  • את אפוני העתר רוחצים [יש לבדוק אם הם נגועים מחרקים] ושורים במים למשך הלילה.


  • שוטחים ומייבשים אותם בשמש.


  • קולים במחבת מכוסה על אש בינונית ומערבבים אותם מפעם לפעם [ע"י תפיסה בידית המחבת ובמכסה כשהוא סגור].


  • כשיתחילו האפונים להתחמם ישמיעו קול פיצוצים.


  • מערבבים מים ומלח בכוס ומייד עם תום קלייתם, מעבירים את העתר החמים לכלי, ואז מזלפים ומערבבים את המים עליהם על מנת שיספג המלח.


  • ואז מגישים לאכילה, ברכתו בורא פרי האדמה.


  • בדרך כלל ביום הקלייה הם פריכים, לאחר מכן הם מתקשים קצת.

0