r גלובה - נוסח תימן
23 ינואר

1  ק"ג קמח לבן
2
 כפות שמרים יבשים
2
 כפות סוכר
4
 כפיות מלח
41 3
 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

מנפים את הקמח, מערבבים בתחילה את כל החומרים היבשים ולאחר מכן יוצקים את המים ולשים ביד כעשר דקות או במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
משהה עד שיכפיל את נפחו (כמובן מפרישה חלה) ולאחר מכן צרה כדורים על מגש גדול מקומח כשנגמר המקום במגש מתחילים עם שלב האפיה פותחים את הכדור בצק ביד או במערוך ומניחים על מחבת מחוממת בחום בינוני באם יש לך אפשרות לכסות את המחבת הרי זה משובח לאחר שצד אחד נאפה הופכים לצד השני.

0