r זום - נוסח משה רצון - נוסח תימן

זום – נוסח משה רצון

23 ינואר

זום – מזון טעים ובריא ששובר את הרעב עד ארוחת בוקר מאוחרת


 


 


מרכיבים:


 


0.5 צרור / חבילה


שמנת


1 צרור / חבילה


לבן – אשל


2 כף/ות


קמח


1.5 כוס/ות


מים


מלח – לפי הטעם


פלפל שחור – לפי הטעם


 


אופן ההכנה


 


מכינים שני סירים אחד לשמנת ולאשל, ואחד למים ולקמח. מכניסים לסיר אחד את השמנת ואת האשל בתוספת מלח בהתאם ופלפל בהתאם. לסיר השני יוצקים את המים, ולאחר מכן את הקמח בהדרגה כשמערבבים במקצף את הקמח ואת המים. עוברים לסיר השני עם השמנת והאשל ותוספות שהוכנסו לתוכו, מערבבים היטב באותו מקצף. לאחר שמסיימים יוצקים לתוכו את תערובת המים עם הקמח ומערבבים את כל תוכן הסיר. בסיום הערבוב מניחים את הסיר לרתיחה באש גדולה. במשך הזמן עד לרתיחה מערבבים את התערובת כדי שתהיה אחידה ובלי גושים. לאחר רתיחת תערובת הסיר עוברים לאש קטנה כשתי דקות. ןבזה מסתיים בישול הזום.


אם מעוניינים לאכול אותו יום למחרת, כמו יום שבת בבוקר, יש להניחו על פלטה ומתחתיו רשת ומכסה ממעל, ועליו מגבת עבה כדי לשמור על החום, עד חימומו לאכילה.


וכך אתם הופכים את השבת ל"עונג שבת".


במידה ומעוניינים להכפיל את המנה, יש להכפיל את כמות המרכיבים.


בהתאם לטעמו של אוכל הזום, הוא יכול להוסיף לו את התוספות שהוא מעוניין.

0